Infrastructuur

Onze infrastructuur

Hostingforyou heeft een uitgebalanceerde infrastructuur waarin duurzaamheid, beschikbaarheid en snelheid voorop staan. Ons energiezuinige netwerk maakt gebruik van de nieuwste technieken waardoor we onze klanten optimaal kunnen bedienen.

Datacentra

De infrastructuur van Hostingforyou is onderverdeeld in twee externe datacentra (Eu Networks in Amsterdam en Dataplace in Alblasserdam) en een interne serverruimte op ons kantoor in Dodewaard. Beide datacentra zijn aangesloten op de grote internet-knooppunten in Nederland en zijn onderling verbonden via een privé-netwerk.
De datacentra zijn voorzien van een goede beveiliging met onder andere een fingerprint-systeem en camera’s, zodat ongewenste gasten buiten de deur gehouden kunnen worden.

Virtualisatie

Virtualisatie heeft als voordeel dat er snel en gemakkelijk geschaald kan worden en geeft de mogelijkheid om sneller diensten uit te breiden, zonder dat daarbij een medewerker van Hostingforyou op locatie aanwezig dient te zijn. Op beide locaties staan meerdere servers die op de open source virtualisatiesoftware Citrix Xen draaien. Door middel van Citrix XenCenter worden deze virtualisatieservers beheerd vanaf diverse locaties in Nederland. Hierdoor kunnen wij overal nieuwe servers uitrollen en bij problemen snel ingrijpen.

SAN-Netwerk

Voor de opslag van alle data wordt gebruik gemaakt van een SAN-netwerk. Het SAN-netwerk bestaat uit verschillende servers die aan elkaar gekoppeld zijn en bestemd zijn voor opslag van gegevens. De servers van het SAN-netwerk zijn ook weer verdeeld over de twee datacentra. Op het SAN-netwerk worden dagelijks back-ups en snapshots van de servers gemaakt. Met deze back-ups en snapshots is het mogelijk om bij problemen snel terug te schakelen naar een eerdere versie. Verder staan op het SAN-netwerk alle virtuele servers opgeslagen.

Failover

De servers die gebruikt worden voor virtualisatie zijn zo geconfigureerd dat in het geval er één server uitvalt, een andere server direct de gevirtualiseerde servers overneemt. De virtualisatieservers zijn zo ingericht dat er voldoende capaciteit is om de extra servers op te vangen. Het SAN-netwerk is ingericht in een zogenaamde RAID-10 opstelling. Een RAID-10 opstelling voegt de helft van de schijven samen en spiegelt deze daarna. Doordat de data gespiegeld is, kan bij uitval van een schijf snel een nieuwe schijf toegevoegd worden, zonder verlies van data. Daarnaast zijn er twee SAN-servers die in failover mode geconfigureerd zijn. Wanneer 1 van de 2 servers uitvalt, neemt de andere server het over, zonder dat hiervan iets gemerkt wordt.

Oscar PouwelsOnze infrastructuur